Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2012-12-22

Cutiiii yeay


Yeay, bermulalah cuti pendek akhir tahun 2012 dan awal tahun 2013. Dari semalam lagi patutnya, selepas habis exam. Tapi sebab semalam busy jalan-jalan lepas exam, so tak sempat nak tulis post. Ok, tak penting pun. Blog saya, ikut saya la kan! Hahaha..

Ada kawan-kawan yang dah balik semalam malam. Jeles. Tapi takpe. Saya balik hari ni. Yihaaa.. Doakan perjalanan ke Malaysia saya dan kawan-kawan selamat ye...

Tak sabar nak naik kapal terbang *muka bahagia, macam tak pernah naik je*

Cuti kali ni lain dari lain. Masa cuti bulan 8 haritu, keluarga saya cuma ada tujuh setengah orang. Kenapa setengah? Sebab masih dalam perut ibunya. Tapi kali ni saya balik, dah ada lapan orang.... Dan saya dah jadi Ummi Ana, alhamdulillah :D

Dulu saya tak suka budak-budak seriesly. Ada pengalaman buruk dengan budak-budak. Tapi bila balik kampung, saya selalu kena jadi babysitter (lagi best dari tolong masak-masak, hahaha) Lama-lama, perasaan sayang kat anugerah Allah ni menebal. Comel sungguh saudara-saudara yang saya jaga. Maybe sebab mak dan ayah dia comel jugak. Heee.

Kali ni saya nak jaga anak saudara saya pulak. Rasa di hati nak culik je buat anak sendiri. Haha. Tapi masih kecil, kalau bawak balik Jakarta, siapa pulak nak breastfeeding baby Iman kan.

Mengarut mengarut.



Ok, stop dulu la sebelum tulis mengarut lagi.

Nak kemas barang-barang untuk bawak balik. Kena clearkan sikit barang-barang sebab In Shaa Allah, selepas cuti semester bulan dua nanti, bermulalah kehidupan sebagai seorang doktor pembantu (aka KOAS - ko-assisntant --> istilah doktor praktical kat sini)

Salam

2012-12-20

Forensic medicine



Salam.

I'm already in the last block of the last semester of the theory of the medicine. Yeah, I'm a Forth Year medical student. Huh? Not believing it? =.=

So in this block, I'm learning Forensic medicine. Learning about how people die, how to perform autopsy, how to identify the cause and way of death, toxicology, some of the laws and many more. It's interesting but too many to understand and remembered. Yet my brain's function is getting lazy this days.

Oh, I just remember why I write this post. So in this block we are having six times PBL. And yesterday, I had my second PBL, and the case me and my groupmates discussed is about poisoning, maybe carbon monoxide poisoning.

When we were doing the Visum et Repertum (the written report of corpse), we searched the symptoms that we expected to find when real doctor doing the external examination and autopsy of the dead body. And one of my groupmate found a medical term "encephalomalacia". Well, we once learned about it, but it seems to disappeared from our memory. Haha. Out of sudden, that person looked at me, and said "Ana, you're from Malaysia right, so you must know what is encephaloMalacia....."

Err, I'm speechless. And me and some friends laughed. Aishh...





Let's go home.......
















Okay, I wanna continuing study for tomorrow's exam. Yes, I get an exam tomorrow. Wish me luck. Pray for me and my friends to pass our third last exam in seventh semester. And I'm coming home this Saturday. Can't wait. See ya.... ^_^

2012-12-18

Letting go


Time to back off.

Time to let go.




Really?

Really?

Am I ready for this?






Erm























I said that words two years ago,

and last year too,



but still, the feeling is here.




What to do oh?




Let the time decide it?



Pffftttt..... Ok bye.



2012-12-16

Mungkin saja



Mungkin aku bukan yang terbaik, namun aku sudah cuba menjadi yang lebih baik.
Ya, Cuba. Cuba. Cuba.
Dari dulu sudah mencuba, sehingga diri mula muak dengan perkataan Cuba.
Hasilnya, masih tetap tidak berubah.
Di mana salahku?



















































































































Mungkin usaha ku masih tidak cukup. Mungkin aku tidak ikhlas dalam usaha perubahan ini. Mungkin Allah belum berkenan makbulkan doaku, mungkin kerana dosa-dosa yang aku lakukan tanpa sedar.

Mungkin saja.

Tapi bukan bermakna aku akan berhenti mencuba. kerana dalam hati ini, aku yakin yang Allah akan membantuku dan membimbingku. Jika aku terus mencuba, in shaa Allah.

2012-12-11

A birthday celebration of my housemate


And so yesterday me and 7 friends planned to celebrate a birthday of my housemate with big eyes, Miss Al. The others went to Taman Anggrek Mall first to buy some cutie cupcakes. Haha. And me, had to lie to Miss Al, saying that I'm going to meet a person, and need her to accompany me. But, well, it's her birthday. She must have the hint already.

So we celebrate her birthday at Kenny Rogers Restaurant. Nyummy! I love the foods... specially the chocolate muffin *Gemokss*

And here the late wish for you, Miss Al.

Wishing you a Happy Birthday, my big-eyes housemate and friend. May Allah bless you.

10 Little cupcakes ^_^


nine of us


The price we paid


Ahah! someone is buying instant mee at carefour

2012-12-10

When there is a sweet one, there is always a not-so-good one memory


After we done (MARA's students) our OSCE exam, we had our two days and a night seminar at Novotel Golf Resort, Bogor. About 2 hours journey from Jakarta. And all I did in the bus on the way there is sleep and listening to music and sleep again and day-dreaming. Hahaha.



Okay, let's talk about the seminar first. Actually, this seminar is more relaxing compared to other seminar. Well, MARA actually wanna us to relax more and not stressed out. So, here, we are enjoying out vacation. We arrived at about 12.30 pm at we wait in the meeting room, waiting for room keys to be released. In the mean while, we have our first session where we have to find friends' signature as many as we could, depends on the criteria in the list. Err, I know this session is aimed for a better relationship, where we get to know our friends more when we ask for his/her signature. But I just do it to finish the task. *Hampeh*

And then we got our keys. One room for two person. Ops, forgot to capture the room's photo. But I feel relieved I didn't snap picture of my room. Why? Later you'll know. Just wanna said, the room is comfortable, beautiful and impressive. And there is a balcony too. I love to spend time in balcony, looking at outside's view, with the breeze and cool air as my accompany. Haha.



The food is okay laaaa. Not too delicious and various as last year seminar at Park Lane Hotel, Jakarta. But still edible. Alhamdulillah. Not complaining too much. At the night's session, we have to answer some questions, to know our personality. And in the Sunday morning's session, we had group discussion about 'The Good, The bad about Malaysia' and need to present it. After that, we have a talk from a doctor and also businessman about success in life.

Ha, forgot to mention. This resort also got Gym and Swimming pool. So my friend Mrs A asked me to swim with her, at 6 am. Hahaha. Crazy act but enjoy it. I did ask three friends more to join us, but they choose to continue sleep.. :D     Ok, I know, the water is soooo cold.. Seriously, it is so cold that I shaking myself in the pool. But I am here to enjoy my weekend so why not. Besides, there is less people there in the morning. Gym? me and Mrs A planned to go but, don't have enough time. So maybe next time.

Overall, I really love this resort but just for its facilities and foods. I am not sooo in love with the bedroom. Why? It gives me a memory that maybe I will never forget, and this memory is the reason, I don't wanna go back there even if MARA sponsored us again. Hahaha. But thanks to my friends Mrs A and Mrs N, for not leaving me behind in the midnight, in that ermmm, not-so-haunted room (depends on your level of fear). Hahaha. But seriously, when I think bout it again, I laughed myself. Running in the midnight, when everyone already in their dream, carrying a pillow and a blanket. But I feel guilty to my roommate Mrs M, for making her frightened about this. Sorry again.

And thanks to MARA for sponsor us to stay in this Resort although for one night. It really gives me a sweet memory and a haunted one. Hahahaha...

Maybe this is the last one, because next year, we already be in the clinical years..... In sha Allah.



2012-12-07

Post-exam depression.......


Alhamdulillah. Selesai dah exam OSCE semalam. Hasilnya? Tunggu je la. Dah usaha, nangis air mata darah pun, tak boleh kembali ke hari semalam. Yang mampu hanya berdoa.

So sekarang, tinggal lagi 2 minggu, sebelum balik ke Tanah Air tercinta. Heee. Tak sabar. Sebelum tu, kena pergi shopping barang-barang untuk bawa balik la....

Cuti hujung bulan 12 ni, ada 3 kenduri kawen yang In shaa Allah aku akan pergi. Kawan satu U yang kawen. Semoga segala urusan mereka dipermudahkan.

Penat otak belajar untuk exam masih belum habis lagi. Cadang nak membuta atas katil 3 hari 3 malam, tapi macam over sangat pulak kan. Hahaha.

Baru sedar yang life as a medic student ni memang mencabar. *dah sem 7 baru sedar semua ni. Nampak sangat sebelum ni asyik main-main je. Ni sem last, before masuk ke clinical years. Semoga dipermudahkan.....

Kadang hati tak berapa yakin dengan bidang yang diambil ni, tapi dah separuh jalan, kena habiskan. Jangan menyerah sebelum mencuba. Lagipun, tak de la teruk mana bidang perubatan ni. Yang penting kena rajin mencari ilmu baru dan BEDSIDE MANNER!

Ok. Dah mengarut-ngarut..  Biasa la, mood lepas exam memang tak stabil. :D

2012-11-30

mistake and sorry


I make mistakes. So do you. So what's the big deal?

I hurt you and I'm sorry. I do apologize to you.

After all, I'm a human being that can't escape from being not perfect. Yeah, I have no perfectness if that you want in me.

But I really mean it, when I say, I am sorry.



Welcome december....

2012-11-24

Little book of poem


Poem. I used to have a book, consists of poems I created, myself. Well, that is one of my hobbies when I was in primary and secondary school. I found creating a poem as mind-booster. But never showed them to anyone. And that book, already thrown away long ago, before I continue my study here.



Writing a poem, I can express my unspoken feelings, although it's just me who read them. Now, I try to write again, but failed. Never same as before. My grammar is weaker than before. And the idea, just not coming around when I intend to make a poem.

So, now, I just read others' poem.

Here one of them:


Ajari aku cinta untuk bersabar..
Untuk menemukan Imam yang benar..
Untuk menjaga segala kemuslimahanmu..
Mengangkat derajat keimananku..
Serta membawaku dalam Indahnya agama Allah..

Ajari aku cinta untuk bertahan..
Pada kebaikan..
Pada keistiqomahan..
Pada Indahnya sendiri tanpa sentuhan haram..
Pada keindahan Cinta yang selalu terpendam..

Ajari aku cinta..
Seperti Para makhluk tuhan yang selalu berdzikir..
Seperti Hamba-hamba Tuhan yang selalu berfikir..
Di jauhkan dari manusia-manisa kafir..
Dan selalu ada dalam kerendahan hati tanpa kikir..

Ajari aku Cinta..
Aku ingin memilikimu karena TuhanMu, Allah..
Aku ingin menjadi pendampingmu karena Ajaran TuhanMu, Allah..
Aku ingin mencintai dan melengkapai kehidupanku juga hanya ada di jalan TuhanMu, Allah..
Demi Cintaku padamu, Karena Allah..
Hanya Karena TuhanMu, Allah..
Jadilah Imamku yang sempurna..
Yang selalu mencari cinta di jalan TuhanMu, Allah..
Untukmu Yang akan menjadi Imamku..

- Aku mencintaimu karena Allah by Khusnul Khotimah

2012-11-20

Hati oh hati



"Those who have believed and whose hearts are assured by the remembrance of Allah . Unquestionably, by the remembrance of Allah hearts are assured." [Ar-Ra'd 13:28]

Ketenangan. Perasaan yang didambakan setiap manusia termasuklah aku. Bila hati tenang, segala perkara menjadi mudah. Fikiran menjadi lapang.

Namun ia amat mudah digoyang. Sekelip mata, perasaan itu diragut apabila mendapat berita yang mengusik kesedihan hati. Tiada ketenangan seketika. Harapan seolah putus di situ.

Tarik nafas. Lepas. Dan tarik lagi. Bersabarlah. Ingat, tiada yang dapat meragut ketenangan apabila hati dan fikiran mengingati Allah. Jangan pernah berhentikan bibir dari memuji Allah. Kerana hati akan aman apabila Allah sentiasa di fikiran.

Menangislah wahai diri. Keluarkan air mata tanpa segan silu, tadahkan kedua tanganmu, meminta kepada Dia. Mengadu hanya pada Dia. Luahkan segalanya sehingga diri peroleh ketenangan kembali.


2012-11-19

Entah la


Kita tak boleh paksa orang tolong kita. Tapi kita boleh berharap. Berharap dengan berfikir positif, semoga orang itu lembut hati dan masih ada walau secalit rasa ingin membantu kita.

Geram juga hati bila orang meminta tolong kita tapi bila tiba giliran kita meminta tolong, tiada bantuan dihulurkan. Tak akan saya minta pertolongan kalau tau orang tu tak mampu. Tak akan.

Pergh. Sedih kalau terus macam ni. Boleh tercalar sikit hati.



*sorry pada sesiapa yang terasa, kesabaran saya ada batasnya*


2012-11-05

Kelemahan kita

“Tak perlu kata mengata jika kita tidak menyukai sesiapa atau apapun. Kita pun terlalu banyak kelemahan yang Allah tutup daripada pandangan makhluk.” —Sham Kamikaze

Betul. Sokong sangat ayat ni. Tapi sebagai manusia, kadang saya juga tak terlepas dari perasaan tidak suka akan seseorang. Bukan tak suka --> benci tapi tak suka --> tak selesa. So sesiapa pernah rasa tak selesa atau marah akan saya atau kecik hati dengan saya apabila saya buat dek je dengan orang-orang itu, saya minta maaf. Kadang rasa penat juga nak layan orang sepanjang masa. Orang pun penat nak layan saya. Masing-masing ada limit untuk melayan orang. Tak tau la orang lain, tapi bagi saya, saya ada limit untuk melayan seseorang tu sampai pada suatu masa kalau orang itu masih juga dengan perangai yang sama, saya rasa tak selesa sehingga bertindak untuk menjauhi buat sementara. Ah, merepek je lah! 




Apa yang penting, kita jangan nak jaja kisah silam atau kesalahan orang sana sini. Ya, mungkin bagi kita, ia satu hiburan, satu perkara yang dapat membuat orang ketawa, tapi ada tak terlintas walau sedetik, bagaimana perasaan orang yang kita maksudkan tu. Tak semua orang tak kisah dengan apa yang kita buat. Manusia diciptakan dengan perasaan. Jangan sampai perbuatan kita, Allah balas dengan membuka aib-aib kita yang Dia tutup selama ni. Sekecil mana pun aib itu, Allah ada sebab kenapa dia tutup dari orang lain. 

Nasihat untuk diri saya sendiri, lebih baik kita sibukkan diri memperbaiki kelemahan diri dari sibukkan diri mencari kelemahan orang lain. Tolong. Tolong tegur saya kalau saya masih sibuk dengan kelemahan orang lain :D

Terima kasih kawan.

Menutup aib orang lain seperti mana Firman Allah SWT dalam surah Al Hujurat Ayat 12:

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari prasangka, karena sesungguhnya sebagian dari prasangka itu adalah dosa dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan aib orang lain; dan janganlah kamu mengumpat sebagian yang lain. Apakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? Maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, jauhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang."



Dan kita dilarang untuk membuka aib sendiri, Rasulullah SAW bersabda:

"Setiap umatku dimaafkan kecuali orang yang terang-terangan (melakukan maksiat). Dan termasuk terang-terangan adalah seseorang yang melakukan perbuatan maksiat di malam hari, kemudian di paginya ia berkata: wahai fulan, kemarin aku telah melakukan ini dan itu –padahal Allah telah menutupnya- dan di pagi harinya ia membuka tutupan Allah atas dirinya." (HR. Bukhori Muslim)


*just sharing*

2012-11-04

Welcome, new member of Harun's family

In the name of Allah...

Alhamdulillah, thanks Ya Allah for giving us a cute son although I don't see his picture yet but I know he is cute because every newborn is cute right! Yesterday my sis safely giving birth to her first son and child after about 2 hours admitted in the labour room. I wish I can back home and wait for that moment together with my Ibu and Ayah and Angah but you know the reason. *sad*

I can't wait to go home this December! wanna hug him. wanna kiss him. Can I? Of course I can. I'm the only Aunt (my sis' side) that he has. Haha... 

Ok then, I will upload his picture when I get them. Everybody is so excited *I believe my sis is the most excited person right now and tired too* and forget to show me his picture. Just wait Ana :D

Pinjam gambar anak orang jap. Haha... *google*

2012-11-02

Nonsense post :D

Alhamdulillah, yesterday's exam is going well. Now just waiting for the result, maybe tomorrow? Hopefully I can get better result than last block. InsyaAllah. Already did the best and let the rest to Allah.

And I did award myself with a alltime-favorite-chocolate-muffin that I buy at BreadTalk. Although the taste is not the same with Kenny rogers' muffin but not so bad laaaa. It is edible. *Smile*

Eating muffin while watching AdamHawa


Post exam activity, as usual, watching all movies and tv series in waiting list. And playing the Jewel Quest game.

 *CSI* 
*Julia* 
*AdamHawa* 
*EmilyOwens* 
*DendamPencinta* 
*AkuTerimaNikahnya* 
*CriminalMinds* 
*TanyalahUstazah* 
*GreatestLove* 
and many more.


Tomorrow already have class. Just have one day off. Well, this is medical student life, I think. The last block I learn about Laser Medicine and Occupational Medicine. Interesting knowledge. but too many to remember because too many facts instead of thinking. Alhamdulillah my brain still function well enough to keep all the knowledge. But I think, I need to upgrade it for the future. Hahahaha....



Ahah, one more thing, I'm so excited and can't wait for a good news. In less than a month, maybe in two weeks, I will get the title "Aunt". Yeay for me. Ya Allah, Please protect my beloved sister and her baby. I wanna go home this month but the passport thing is so complicated plus not enough money. But baby, please waiting for your aunt this december! I wanna hug and kiss you, can I?

*still, the stomachache don't want to go away. Urgh!*


2012-10-31

Good Luck Wish


Exam exam exam. Yesterday I got skill lab exam - handling fracture case using splint and reduction and immobilization treatment. Well, it might seems easy to normal people but not to med students, at least me myself. Although I remember every steps in the list for the exam, but it just missing in seconds the first step I make into the exam room. What I can do is, keep thinking that I already studied, and lets Allah helps.

And tomorrow, I have another exam. Too many huh? Yeah, not like others, the system at my U is different. In a month period, we need to sit for at least 4 exam. And we don't have what the students called as mid and final exam of the semester. And my brain already adapt to this until sometimes it refused to study. This is what happens now. That's why I'm here instead of revising for tomorrow.

A wiser man once said " If we study for examination, we would be sad and frustrated when we failed the exam BUT if we study for the knowledge, we never regret and be sad."

So here a good luck wish for my course-mates for tomorrow exam.

Oh today we have Pleno - case presentation. Hopefully my group is lucky enough to not to be chosen to present. :D


Say no to coffee! *reminder for myself*

2012-10-26

Selamat Hari Raya Aildiladha 1433H

Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar...

Bergema takbir di seluruh bumi yang terdapat umat Islam, insyaAllah. Rindu pada keluarga, dah 4 tahun tak sambut raya aidiladha dengan diorang. Tapi mereka tetap dalam ingatan.

Terdetik dalam hati, teringin untuk berada di Arafah berwukuf bersama umat Islam yang lain, bermalam di Muzdalifah dan melontar di Mina. Alhamdulillah, setakat ni Allah sudah beri peluang untuk menjejakkan kaki ke sana, menunaikan umrah. Sedikit sebanyak dah ada gambaran cara-cara menunaikan haji. Semoga dipermudahkan niat untuk menunaikan haji suatu hari kelak. Asalkan kita berniat, pasti ada jalan. 

“Padanya terdapat tanda-tanda yang nyata, (di antaranya) maqam Ibrahim; barang siapa memasukinya (Baitullah itu) menjadi amanlah dia; mengerjakan haji adalah kewajiban manusia terhadap Allah, yaitu (bagi) orang yang sanggup mengadakan perjalanan ke Baitullah; Barang siapa mengingkari (kewajiban haji), maka sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak memerlukan sesuatu) dari semesta alam.” (QS. Ali ‘Imraan [3]; ayat: 97)

My bro, in front of Kaabah. InsyaAllah we will visit Kaabah again :D
 Oh lupa, sana sini orang wish selamat hari raya. So aku pun nak juga wish.

Selamat Hari Raya Aidiladha 1433H. May Allah bless all Muslims around the world. And may Allah ease our way to do Haji one day. 

2012-10-20

Harapan muncul kembali


Setelah sekian lama titisan air langit tidak menerjah ke bumi Jakarta, akhirnya semalam muncul jua harapan yang tersadai selama ini. Dan pagi ini juga. Apa lagi yang harus diucapkan melainkan "Syukur, alhamdulillah" kepada Pencipta Langit dan Bumi. Perasaan, usah digambarkan. Terlalu gembira. Gembira yang amat.



2012-10-11

Biar orang buat kat kita tapi...

Salam. Selamat pagi.

Lama tak menaip sesuatu kat blog ni. Sebab saya dah mula tulis di diari macam zaman muda-muda dulu. Banyak sangat buku kosong. *mengimbas kembali zaman dulu*

Ok, straight to the point. Actually I want to write bout this long time ago but just don't find the perfect time. Dah lama memendam ni sebenarnya. *Jangan serius sangat*

Biar orang buat macam-macam kat kita... asalkan kita jangan balas kat orang tu.

Biar orang nak kutuk kita, jangan kita kutuk orang.

Biar orang nak perli kita, jangan kita perli orang.

Biar orang nak benci kita, jangan kita benci orang.

Biar orang nak pulaukan kita, jangan kita pulaukan orang.

Biar orang nak menilai kita sesuka hati, asalkan kita tak menilai orang tanpa bukti.

Biar orang nak abaikan kita, tapi jangan sesekali kita abaikan orang.

Biar orang nak sakitkan hati kita, tapi jangan kita sakitkan hati orang lain.

Biar orang nak ambil hak kita, jangan kita ambil hak orang lain.

Biar orang dengki dengan kita tapi kita jangan dengki dengan orang.

Biar orang nak buat jahat dan aniaya kat kita, tapi kita jangan aniaya orang lain!

Sebab, apa bezanya kita dengan orang-orang tersebut kalau kita buat benda yang sama dia buat. Nampak tak point dalam post ni. Tak nampak sudah.

Terus terang, dulu saya bukan jenis macam ni. Dulu rasa geram sangat dekat orang yang sengaja nak perli-perli dengan kelemahan diri. Tapi bila fikir balik, tak guna nak geram dengan orang macam ni. Buang masa. Biarlah Allah yang membalas segalanya. Sebab hanya Dia yang tahu niat sebenar setiap orang tu kan. Lagipun, dah lama saya buang sifat pemarah dalam diri ni. Dah lama tanam sifat tu hidup-hidup. Seriously. Manusia berhak diberi peluang untuk berubah kan.








Maaflah kalau sesiapa terasa dengan post kali ni. Tak ada niat nak tuju dekat sesiapa. Hanya nak luahkan apa yang dah lama tersimpan.


2012-09-10

The beginning of class


Salam.

Lama sungguh tak hupdate blog. Nearly 2 months. Sekarang dah mula sem baru. Dah masuk sem 7. The last sem of theory.

Again, aku sorg je student malaysia dalam group PBL. Urgh. Dah nasib. Kena belajar membawa diri la ni.

Erm.

Erm.

Erm.

Tak tau nk tulis apa sebenarnya. cerita pasal cuti? Malas. Nanti ada mood balik baru tulis panjang-panjang. see you. tata.

2012-07-11

Kedua cintaku


Lately, there are two faces keep playing in my mind, day n night. Yeah, Two faces of my love. It is not that I just remember them at time like this. They stay in my heart forever. And ever and no one can replace their place. Maybe I'm a little homesick, ok fine, really really Homesick, although I will be home in a week time, insyaAllah with Allah's will.

I just hope this semester break, I will do something good and be a helpful daughter instead of being such a lazy, useless daughter like I always be. I just don't want to be a burden to them anymore, but it's hard, to change those attitudes, and I've tried so many times. But never quit trying.

Google


Untuk kedua cintaku,
Diri ini tidak sabar untuk pulang ke pangkuanmu
Rindu akan peluk ciummu
Rindu akan senyumanmu

Aku ingin sekali menjadi anak yang terbaik buatmu
Maafkanku jika seringkali menyakiti hatimu
Maafkanku jika sering membuat hatimu risau akan kedegilanku
Maafkanku bila membebankan mu

Sorry for being too emotional. Just miss my parents so much. And I have exams to face before going home. And i don't want to disappoint them but I'm really miss home so much. And it happen all times. At the very last block of the semester. Although I'm in sixth semester now, If u know what I mean. =(

Wake up u young lady.... Home never run, but time does.

*Sorry for bad English writing, again. Blame the google translate. Haha...

2012-07-02

Welcome July

Supposed I write this entry Yesterday. Haha, but it's ok. better late than nothing. Lately Mr Brain just empty his stomach from giving me ideasssss to update blog. Blame him not me.

Today is second of July. That's mean, another 19 days for welcoming Ramadhan, the fasting month for Muslims. Are we ready yet for this month? yeah, some of us must said : What to be ready for? When the month comes, just fasting from Subuh till Maghrib. But I don't think that way. I found this picture on FaceBook.



We can practice this steps in our day before Ramadhan arrived. Don't worry, it never wasting your time. ^_^.

Let's pray to Allah, may this Ramadhan be better than last year.

2012-06-14

Nasi Dulang

Source : Google


.Masih ingat lagi, dulu masa menetap di Felda Tenggaroh, salah satu Felda di Johor, sangat excited pergi kenduri-kendara.
.One of the reasons is I got the chance to eat Nasi Dulang.
.Korang pernah cuba?.
.Konsep nasi dulang ni takde la sesusah mana, hanya nasi yang diletak di dalam dulang atau talam, dan dimakan beramai-ramai, lebih kurang 4-5 orang untuk satu dulang.
.Kenapa saya suka?.
.Sebab dapat makan sama-sama kawan.
.Dari situ, dapat mengeratkan hubungan.
.Dan dapat berebut-rebut makanan.
.Tapi tu dulu, sekarang tak pernah lagi dapat makan nasi dulang.
.The last time I ate it is when I am 4 years old.
.Selepas pindah dari Johor ke negeri kelahiran, susah nak jumpa kenduri yang ada hidangkan nasi dulang.


.Oh, how I miss my old times at Johor.

2012-06-13

Let it hurts...



.These feelings, I never show them.
.Hidden deep inside my heart, the feelings grow faster than I expected.
.Never try to delete them nor throw away.
.Just let it stay, but it hurts.
.Don't have the courage, to speak louder.
.Heart hurts too much along with time, which passes faster and faster.
.Never get the chance to heal itself.
.But it is a good one.
.Even if I get the chance to cure, I will refuse.
.The chance to delete them, also will be rejected.
.Because it teaches me everything.
.It let me be matured than I am before.
.It let me deal with my world better than past.
.Or can I said, the best.
.But the worst, I can't cry, to show my feelings.
.Just because, don't want the person who care bout me, worried too much.

*actually, got no idea to update blog since two weeks ago. Just wrote whatever happen to be in my mind right now. ^__^

2012-05-22

Taman Safari Bogor, Indonesia

Just a quick update. Sorry for broken English.

Last Thursday, me and seven of my friends (Aliya, Miza, Anis, Wawa, Marsilah, Imah, Dyana) went to Taman Safari, located at Bogor, Indonesia. Three years I lived here, this is my first time visiting that place. Here is just like other zoo, we had chance to see many types of animals, and we also can feed them! Except the tiger, lion and bear. 

We departed from Jakarta at 7 am but were stuck in traffic jam for about 2 hours. To avoid getting bored in car, we eat our snack  that we bring from home and having chit chat on many topics. 

At about 15 minutes to eleven, we arrived Taman Safari safely and after paid the entrance fee (Rp 85,000/person and Rp 15,000 for car) we started our journey to visit the fauna of world by going to Free Range Wildlife zone. And we feed some of them with carrot we bought on our way to Taman Safari. But we can't walk on our feet at this zone, need to stay in car.

in the car. stuck in traffic jam.



Elephant

Zebra


Hippo

Camel




Giraffe 

Lion

Tiger




Mobil adalah kereta

Tiga beranak
Bear


After that, our driver parked the car near Baby Zoo area. We had nasi lemak for our lunch before continue our journey. After praying, we went to see Tigers show but there are too many people and we don't get a seat. The show takes about 20 minutes. Then, we had the chances to take picture with White Tiger! And of course, we need to pay another fee for this chance (Rp 15000/person). The tiger is so handsome. 


Harimau pun boleh panjat pokok juga.


That bro guided us where to sit and stand. For safety purpose.


Then we went to Birds Show but we don't pay attention to that show as an unexpected incident happened right behind us. A tourist is having seizure and his face is bleeding due to falling and hitting his face to a large dustbin. Pity him but we are shocked and don't know what to do. Luckily the help comes quick. And he was brought to Hospital nearby I think.

Then we go to Sea Lion Show (takes 20 minutes). They are so cute and clever too. After that show, we walk our way quickly to go to Dolphin Show. Fuh, really tired to go to that show because we need to do a little hiking. Haha. Low stamina. But we do arrived there early and have chance to choose a better view of seat. And after the show finished, me and miza and imah and dyana took our chance to take photo with the dolphin. Yeay, for the first time, I can touch Dolphin and it kiss me too. ^_______^. Not just that, we can see many types of Kangaroo, monkeys, penguin, and many mores.




Penguin

Orang Utan



Before we go check out from the Taman Safari, we took the chance to go to the waterfall although it's already 5.15 pm and nobody are there at that time. I love waterfall, the water and its surrounding just makes me calm and relax. 





After praying, we started our journey back to Jakarta. Alhamdulillah, there's no traffic jam, so we arrived Jakarta 2 hours later. Really have fun. And thanks to the Seven of my friends that joined the journey and makes my day.