Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2012-02-06

First destination of sem 5 break


4 Feb 2012

Naik flight dari Jakarta ke Kuala Lumpur jam 8.30 malam. Sampai je kat LCCT, parents saya ambik dan terus balik rumah. Duduk kejap, kemas kemas beg, kejut kakak dan abang ipar...... chow ke Kedah. Tak jumpa katil ooo malam tu.. tidur dalam kereta je, terbungkang kat seat belakang.

5 Feb 2012

setelah tidur tak sedarkan diri, dalam jam 630 pagi, singgah masjid solat subuh, cuci muka dan bersihkan diri. Pastu sementara tunggu abang saya datang dari penang yang pulau tu, kitorang g makan dulu. Makan kat kedai mamak apa ntah nama dia, lupa. Tapi sedap giler tosai dan kuah dia. Terbaiklah! Pastu dalam jam 8 lepas dah jemput abang dari rumah kawan dia, kitorang pergi la ke Matrikulasi Kedah di Changloon.


Tak dapat nak rotate. Tgok senget2 kepala la ye. *sementara tunggu adik keluar dari matriks*


Sampai sana, kena tunggu jam 10 pg sebab waktu tu baru adik saya boleh keluar dari matriks. Lepas tu kitorang menuju ke Padang Besar, biasa lah, shopping la kat sana. Nak buat apa lagi kan....



Lama gak kat sana. Dah penat, pergi ke Kuala Perlis lak. Ingatkan nak cari kedai buku, adik saya nak pergi tapi tak jumpa pulak. So, kitorang g beli laksa kat jeti kuala perlis. Sedap! Series, g la rasa. Then, hantar adik saya balik ke matriks...

With his hamper


Pastu terus g Alor setar, tidur kat sana. Takkan nak balik Kl terus kan... Giler pe.. Sepanjang perjalanan tu, sebab taknak tidur, so saya telah mengsnap beberapa gambar yang mengarut ngarut.. haha...
















Tak lama lepas tu, sampai Alor Setar, terus g beli laksa dulu sebelum check in homestay. Tapi sayang je, stok untuk bungkus dah habis, untuk makan situ je ada. Ramai lak tu orang, so tak jadi beli.

Sedap laksa kat sini,, try try... Kat kuala kedah..


Lepas tu terus g homestay kat area Alor setar. Malam tu keluar g pasar malam cari makan malam. Dan balik, makan, lepak lepak, tidur.... Ok gak la homestay tu... Cuma banyak nyamuk je.. Biasa la tu..







6 Feb 2012

Kul 8 pagi kitorang dah gerak keluar. Pergi jalan jalan cari stesen bas Shahab Perdana, main ikut je bas maraliner dan konsortium, haha, rupanya bas tu nak g arah perlis.. Patah balik, pergi stadium darulaman, makan kat sana. Tapi tak banyak kedai bukak macam dulu dulu. Maybe tak ramai datang kot.


Banner ni pun jadi* hehe

Stadium Darul Aman

Jumpa signboard pun jadi la... Dari takde.


Pastu kitorang g Pekan Rabu.. Saja jalan jalan cuci mata.



Banyak ikan masin..

Beli bahulu panas, lembut tapi manis sangat!

Lepas tu, pergi Penang untuk hantar my bro lak. Sempat singgah kedai makan kat Kepala Batas, beli ikan bakar. Bungkus bawak balik sebab masih kenyang. Ada sotong bakar, ayam bakar, ramai gak orang kat situ, tapi tak dapat tangkap gambar sebab lupa bawak turun kamera.

Pantai tepi highway Penang

UITM Penang


Lepas tu terus balik KL... Goodbye Penang dan Kedah.

Next week turun Kedah lagi, nak jalan jalan ke Langkawi with friends...insya-Allah.

Ok, nak tidur awal, esok nak jalan jalan kat SOGO dan Jalan TAR lak. Adeh, penat penat...

No comments: