Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-12-13

Smile


And new block began yesterday. This new block seems heavy, learning about Psychiatric patient, how to deal with them in order to diagnose their symptoms and diseases. Need a very high level of patience and skills too.



Plus, the modul is soooo heavy and thick too. It's thickness almost reach 5 cm. Fuhh.

Enough with the new block already. Today is Tuesday, 13th December 2011. It means, another 8 days before I board the airplane and escape to my own hometown, Malaysia. I can't wait! May Allah help to ease every single things of my business. Insya-Allah.

Ok, need to prepare myself for a full schedule and continuous classes today. ^__^

2011-12-09

Jiwa mati

Takde pape nak tulis sangat pun. Exam Block ni dah habis. So, no new idea come to my mind. Ramai kawan-kawan pergi Bandung hari ni sebab ada Bandung Games 2011. Aku? not sport-type person. So, duduk Jakarta je lah. Pergi Tanah Abang kot arini.

Ni nak share sikit lah yang aku jumpa dekat FB Jom Tutup Aurat dan jaga akhlak.. Jangan baca je. Tapi muhasabah diri ok.. Sama-sama kita betulkan diri kita, insya-Allah...


iluvislam.com


‎*♥*TANDA-TANDA HATI YANG MATI :


1.Berani meninggalkan sholat.

2.Tenang tanpa merasa berdosa padahal sedang melakukan dosa besar.


3.Tidak tersentuh Hatinya bahkan menjauhi Ayat-ayat Alqur'an.

4.Terus menerus Maksiat.


5.Sibuknya mengumpat dan buruk sangka

.
6.Sangat benci mendengar nasihat yang baik dan benci pada ulama

'.
6,Tidak ada rasa takut akan peringatan kematian,kuburan dan Akhirat.


7.Gilanya pada dunia tanpa peduli dosa.


9.Senang melihat orang susah dan menderita.


(Ustaz Muhammad Arifin Ilham).*♥*

2011-12-07

#Wordless Wednesday - Countdown 15




exception.
p/s ::: Feel pity for one of my housemates whom injured her leg yesterday when play some sports. Let's pray for her to back to normal again today, because tomorrow we get Exam! and she will play this weekend at Bandung Games. Insya-Allah.

2011-12-05

Mari Berpuasa


Selamat berpuasa bagi yang berpuasa.
Semoga amal kita diterima Allah.

  “Nabi shallallahu ’alaihi wa sallam ditanya mengenai keutamaan puasa Arafah? Beliau menjawab, ”Puasa Arafah akan menghapus dosa setahun yang lalu dan setahun yang akan datang.” Beliau juga ditanya mengenai keistimewaan puasa ’Asyura? Beliau menjawab, ”Puasa ’Asyura akan menghapus dosa setahun yang lalu.” (HR Muslim)

p/s : 17 days more. Can't wait.