Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-12-09

Jiwa mati

Takde pape nak tulis sangat pun. Exam Block ni dah habis. So, no new idea come to my mind. Ramai kawan-kawan pergi Bandung hari ni sebab ada Bandung Games 2011. Aku? not sport-type person. So, duduk Jakarta je lah. Pergi Tanah Abang kot arini.

Ni nak share sikit lah yang aku jumpa dekat FB Jom Tutup Aurat dan jaga akhlak.. Jangan baca je. Tapi muhasabah diri ok.. Sama-sama kita betulkan diri kita, insya-Allah...


iluvislam.com


‎*♥*TANDA-TANDA HATI YANG MATI :


1.Berani meninggalkan sholat.

2.Tenang tanpa merasa berdosa padahal sedang melakukan dosa besar.


3.Tidak tersentuh Hatinya bahkan menjauhi Ayat-ayat Alqur'an.

4.Terus menerus Maksiat.


5.Sibuknya mengumpat dan buruk sangka

.
6.Sangat benci mendengar nasihat yang baik dan benci pada ulama

'.
6,Tidak ada rasa takut akan peringatan kematian,kuburan dan Akhirat.


7.Gilanya pada dunia tanpa peduli dosa.


9.Senang melihat orang susah dan menderita.


(Ustaz Muhammad Arifin Ilham).*♥*

1 comment:

jedi said...

Ramai dah kot org kita yang mati hati skang...