Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2014-05-11

Hari Ibu


Oh, hari ni ke hari ibu?

Aku tak berapa gemar sangat celebrate hari2 cam ni. Cam de makna pon. Sebab..........

Dear Ibu,
Everyday is your day
Everyday I love you
Everyday I miss you
Everyday I wanna to hug you
And everyday, you are my Ibu.

Not only today, the day where people call as Mother's day.



2014-05-07

Malunyaaaaa

Al kisahnya hari ni aku berazam nak jumpa doktor gigi, nak tanya pasal braces. Dah berapa kali asyik tunda je, dah nak habis belajar pun ni. Harini klinik ENT tak ramai patient, so habis awal sikit.

Biasalah kot sebelum jumpa doktor gigi, kita akan gosok gigi dulu. Sebab aku malas nak balik rumah untuk gosok gigi dan datang balik hospital, aku bawak je berus n ubat gigi ke hospital. Habis je klinik ENT, doktor pon dah balik, aku mulakan projek memberus gigi. Tengah syok2 berus gigi boleh plak doktor datang balik ke klinik sebab tertinggal spek. Aku dah cover2 dah gosok gigi, tutup2 pakai tangan, konon taknak bagi doktor nampak. Haha.

Ingatkan doktor nak terus keluar la tanpa cakap apa2, tetiba doktor boleh plak tanya aku,

"Nurul, minus kamu berapa (dia tanya power spek aku)?"

Dah la time tu mulut aku penuh buih2, aku try nak jawab tapi takut terkeluar lak buih2, so aku buat tanda isyarat je tunjuk 2 jari. Nasib bek ada kawan aku yg tolong cakapkan kat doktor. Aku tak sure pastu doktor cakap apa pasal spek aku pastu dia terus balik. Hahaha, punya lah nak cover malu sampai lupa minus aku. Patutnya minus 4. Sorry doc, sy ter tipu sikit hari ni..

Alahai doktor, kan aku dah malukan diri sendiri..

2014-05-06

first post in 2014...what????

Lama gila tak update blog. Berabuk dah. Dua tiga empat bulan ni takde idea nak post. Bukannya busy ngan belajar pun.

Sekarang perangai malas aku dah makin menjadi-jadi. Mungkin sebab before this aku dapat hospital di Jogjakarta yang pada pandangan aku, terlalu sempoi bagi student medic. Tak banyak sangat aktiviti kat hospital. Sebab tu muncul balik perangai malas ni.

Pejam celik pejam celik dah dekat 5 tahun aku kat negara orang ni. Bila nak habis belajar pun aku taktau. Bila tengok facebook, instagram, ramai dah kawan-kawan sekolah aku yg dah kawen. Jeles pun ada. Tapi nak wat camne, jodoh belum sampai.

InsyaAllah lagi beberapa bulan aku habislah belajar. Tak sabar nak balik Malaysia, for good. Nak catch up balik dengan kawan kawan lama. Diorang asyik reunion je,, jeles tahap dewa dah ni.

Ok la. Ni as starter je. Doakan aku rajin nak tulis blog macam dulu dulu lagi, even korang tak baca pun. Haha.