Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-03-31

oh hati

oh hati. kenapa kau rela dirimu dilukai. diperkotak-katikkan oleh manusia tidak beriman. dicampak ke sana ke mari oleh manusia tidak berakal. tidak mahukah kau berjumpa dengan kebahagian hakiki?


oh hati. ke mana pergi janji mu dengan Ilahi saat kau dilahirkan dahulu. ke mana? sanggup kau menganiaya dirimu sendiri. sedangkan kau punya pilihan itu. sedangkan kau punya hak itu! kau leka, kau alpa dengan nafsu mu sendiri.....


oh hati. ke mana hilangnya setiap ajaran agama yang orang tua mu bersusah payah tanamkan dalam dirimu. kau lenyapkan ia semata-mata mengejar insan bergelar kawan. kau pijak-pijak ia demi mengejar cinta sang kekasih yang tidak abadi.


oh hati. masih ada masa untuk kau kembali.


kerana Allah itu Maha Pengampun Maha Penyayang.....



2011-03-29

RIMAS

SERABUT


need space,really!

rindunye kat mereka.... =(

2011-03-25

Give up already?

I sit there, alone, thinking deeply, and no matter how many thousands i think and rethink and think again, i could not get the right answer.


Why people so easy to kill their self by jumping from high building or something or cutting their artery or take hundred pills. Do them think about their family or at least about someone who care bout them. Do they really willing to make Allah mad instead of facing world's problem.........

Life always knocks people down, but people have two choice : to give up or to move forward even a step.

"Dan (tiap-tiap) makhluk yang bernyawa tidak akan mati melainkan dengan izin Allah, iaitu ketetapan (ajal) yang tertentu masanya (yang telah ditetapkan oleh Allah) dan (dengan yang demikian) sesiapa yang menghendaki balasan dunia, kami berikan bahagiannya dari balasan dunia itu dan sesiapa yang menghendaki balasan akhirat, kami berikan bahagiannya dari balasan akhirat itu dan Kami pula akan beri balasan pahala kepada orang-orang yang bersyukur." [Al-'Imran 3:145]

p/s ::: Mesti satu Malaysia dah tau pasal cubaan bunuh diri dekat KB mall semalam[kat fb ada, youtube ada, blog lain pun ada video dia]. Astaghfirullah. Semoga perkara seumpama itu dijauhkan dari aku.

2011-03-16

Broken ways



Kampungku, syurga pisang.




No matter how good we are, in handling stress and problems and life, we once ever fail. Maybe once we are being thrown away, far to the bad ways, but give up? Never put them in our life's dictionary. Every steps we do with Allah's blessing, is good enough and it worth the hardship of ours.

p/s ::: dah mula sem 4. semoga diri dapat lebih rajin lagi.

2011-03-09

Killing day



It is useless, everyday we pray to Allah, ask Him to let us stay in this world for any longer. But in the end, we keep doing sins. Useless.




p/s ::: trying to change myself too =(

2011-03-08

It is the fact,

Not every single things we dream in life, will be ours. 


But it is pretty good if we don't give up on them.


p/s ::: Hati jadi sayu bila menghitung hari nak balik.

2011-03-02

2 mac 2011

tengok secara senget ye =)

Jadikan kenangan itu satu pengalaman
Dan pengajaran dalam menghadapi masa depan.