Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2015-02-26

Kecil tapi berharga

Perempuan ni banyak perangai,

1. Yang suka menghabiskan duit laki
2. Yang tak kisah belanje pakwe guna duit sendiri
3. Yang jenis tak meminta barang
4. Yang jenis suka memberi

Tak kira la awek korang kategori mana, tolong ingat. Sediam diam perempuan, walaupun dia tak meminta, jauh di sudut hati seorang perempuan, teringin sangat ada pemberian or hadiah dari sang lelaki.

'Hadiah? Duit tu...' mesti laki selalu bagi alasan camtu.

Bila sebut hadiah, tak perlu tunggu bufday or anniversary, anytime boleh bagi.

Bila sebut hadiah, tak perlu mahal2 beratus2 hinggit, biar murah yang penting IKHLAS.

Tapi kalau dah bertahun tahun bercinta, satu benda pon tak pernah bagi kat sang perempuan, jangan lah marah kalau hati sang perempuan direbut orang lain.

Salah siapa tak nak faham hati perempuan kan. Hehe.

K bai.

2015-02-25

Rushing? No!

Being in a relationship, ops, was in a relationship, for several years, tought me few things.

One of them is, not to rush things.

Yeah, this is one of my mistakes, I always try to push things that I know will not happen as my wish.

I need to learn to be more patient. If that love belongs to me, it will one day. Patience is the key here.

As people said, kalau dah jodoh tak kemana, right?

And I'm waiting for the 'serious' signs...

2015-02-22

Alpa

Kadang manusia tertanya-tanya
Kenapa bahagia tak kunjung tiba
Kenapa senyuman tak pernah dikecapi

Sedangkan mereka lupa
Bahwa diri mereka semakin jauh dari Sang Pencipta.

-anna15

2015-02-18

Bodoh

Bodoh ke aku
Jika memaafkan dan memberi peluang lagi

Bodoh ke aku
Mempercayai insan yang mengkhianati kepercayaan aku

Bodoh ke aku
Pura-pura tersenyum sedangkan hati masih menangis

Bodoh ke aku
Terus setia sedangkan dia?

-anna15

2015-02-16

Jemu

Takkan setiap kali kantoi nak kene marah.

Manusia ada tahap kesabaran. The limit varies. Mungkin hari ini kau anggap benda ni perkara kecik. Kecik bagi kau, tak bermakna kecik bagi aku.

Mungkin hari ini hati ini masih dengan kau.
Tapi kalau kau terus uji kesabaran hati ini,
Mungkin kaki ini akan melangkah pergi, jauh.

Mungkin.
Try me.

#merapu pagi buta. #janganingatakubodoh

Eh ape ko ingat ni instagram ke nak berhashtag bagai. Nite. Haha

2015-02-11

Untuk kesayangan

Aku percaya akan ada sinar cahaya, setelah kegelapan.

Selagi nafasmu untukku, aku akan setia bersamamu.


2015-02-10

My First Homemade Cake

Hai,,,

Bila jadi penganggur kebosanan ni, mulalah nak explore buat benda2 baru. Takkan nak keluar hari2 plak, pokai la aku. So, i decided to try to make a Cake,,, a cheesecake.

Resepi? Google je, senang. Bila google tu, cari 'resepi cheesecake mudah dan sedap' haha, nampak tak kemalasan di situ..

Actually dah beli barang2 bulan lepas lagi but tak sempat buat sebab busy dengan majlis graduation. So sebelum expired cheese block tu, better aku buat. Kang membazir plak.

Kali ni aku masak kek ni tanpa bantuan ibu or kakak aku. Haha, konon teror la tu.. cuak gak nak try. Takut tak menjadi.

Lepas dah siap je, punya la xsabar nak rasa sampai lupa nak sejukkan dulu kek tu. Keluar je dari oven, aku terus terbalikkan kek ke pinggan... hahaha,,, hancur sudah kek keju gue..  gelak kat diri sendiri. Gelojoh!

Bila bagi ibu n si dia rasa, diorang kata sedap tapi manis sikit la.. maybe terlebih susu kot.. takpe, at least ada usaha ☺

Next, rasa nak buat chocolate cake plak. InsyaAllah.

2015-02-09

mistakes



Yesterday, I made a really huge mistake,
That I only realize it Today.

But it is too late,
The heart I hurt, is really hurting,
That the word Sorry will never working,
Again.

You,
For a thousand times,
I am really Sorry,
I am.

-annaharun15