Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2015-02-10

My First Homemade Cake

Hai,,,

Bila jadi penganggur kebosanan ni, mulalah nak explore buat benda2 baru. Takkan nak keluar hari2 plak, pokai la aku. So, i decided to try to make a Cake,,, a cheesecake.

Resepi? Google je, senang. Bila google tu, cari 'resepi cheesecake mudah dan sedap' haha, nampak tak kemalasan di situ..

Actually dah beli barang2 bulan lepas lagi but tak sempat buat sebab busy dengan majlis graduation. So sebelum expired cheese block tu, better aku buat. Kang membazir plak.

Kali ni aku masak kek ni tanpa bantuan ibu or kakak aku. Haha, konon teror la tu.. cuak gak nak try. Takut tak menjadi.

Lepas dah siap je, punya la xsabar nak rasa sampai lupa nak sejukkan dulu kek tu. Keluar je dari oven, aku terus terbalikkan kek ke pinggan... hahaha,,, hancur sudah kek keju gue..  gelak kat diri sendiri. Gelojoh!

Bila bagi ibu n si dia rasa, diorang kata sedap tapi manis sikit la.. maybe terlebih susu kot.. takpe, at least ada usaha ☺

Next, rasa nak buat chocolate cake plak. InsyaAllah.

No comments: