Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2015-02-26

Kecil tapi berharga

Perempuan ni banyak perangai,

1. Yang suka menghabiskan duit laki
2. Yang tak kisah belanje pakwe guna duit sendiri
3. Yang jenis tak meminta barang
4. Yang jenis suka memberi

Tak kira la awek korang kategori mana, tolong ingat. Sediam diam perempuan, walaupun dia tak meminta, jauh di sudut hati seorang perempuan, teringin sangat ada pemberian or hadiah dari sang lelaki.

'Hadiah? Duit tu...' mesti laki selalu bagi alasan camtu.

Bila sebut hadiah, tak perlu tunggu bufday or anniversary, anytime boleh bagi.

Bila sebut hadiah, tak perlu mahal2 beratus2 hinggit, biar murah yang penting IKHLAS.

Tapi kalau dah bertahun tahun bercinta, satu benda pon tak pernah bagi kat sang perempuan, jangan lah marah kalau hati sang perempuan direbut orang lain.

Salah siapa tak nak faham hati perempuan kan. Hehe.

K bai.