Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2014-12-19

uneasy feeling


avoiding 'that' issue
when the family wanna discuss it
when the friends ask bout it
and when i feel irritable about it

just not gonna solve the problem.

question is,
do i still have that feeling
the exact same feeling?

2014-12-11

decision


lets us take our own path
and see
if we ever bump to each other again.

2014-11-02

berdiri atas kaki sendiri



maybe
it's time to stand on my own feet

eh, dah dewasakah aku?

tapi...
dewasa itu banyak cabaran
perlu buat keputusan sendiri
perlu berdikari
perlu bertanggungjawab

dan kena berhenti
berhenti susahkan orang lain
berhenti mengharap pada orang
berhenti sakitkan hati sendiri




2014-10-30

sacrifice


Maybe,
I sacrifice too much
in this relationship.

But,
I wonder,
will people do the same thing for me?

***********

You love me,
You know that.

You miss me too much,
You know that.

You care bout me,
You know that.

But still
You are giving excuses
hundred of them
To distance our feelings
Just to make sure I'm happy
To see my smile again.

But
The one who crying in the end
Is you.

-Anna14

**************


2014-10-23

kenangan antara kita



terlalu banyak kenangan dicipta
terlalu banyak kenangan dibina
indah
bahagia
kau berjaya mengukir senyuman dibibirku

jujur aku katakan
begitu sukar untuk melupakan 
walau sebatu aku lari jauh
aku tetap kalah
maafkan aku...

aku pilih untuk menyimpan
semua kenangan kita
walau jauh di sudut hati
kadang aku terluka sendiri...


"Hati kita umpama kaca, yang sekali tergores akan susah hilangnya, Hati kita umpama batu, yang sekali terukir namanya akan susah untuk menghilangkannya."



2014-10-19

terlajak kata buruk padahnya



terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya...

berapa kali ibu pesan, jangan buat keputusan masa hati tengah marah. tengoklah akibatnya.


hmm..

sesal kemudian dah tak berguna lagi. nak buat macam mana. merayu? melutut? tak akan kembalikan kenangan lama.

redha? pasrah? susah. senang orang cakap. nak buat tu yang susah.

bila dah jadi macam ni, padan muka sendiri. terima lah akibatnya. terima sebagai orang dewasa, matang.

lepaskan sepenuh hati, seikhlas hati. soalannya, mampukah aku?

2014-10-17

you mean everything to me




if only you read this, i dedicated this song to you... *saya jumpa lagu ni pon kat blog awak gak*

You are the answer to my lonely prayer
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
With the wonder of your love

I don't know how I ever lived before
You are my life
My destiny
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me

If you should ever, ever go away
There would be lonely tears to cry
The sun above would be never shine again
There would be teardrops in the sky

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me (you mean everything to me)

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me



#song #songslyric 

2014-10-08

sahabat tujuh tahun

seven years. tujuh tahun.
ongoing...

terima kasih kamu kerana menjadi sahabat terbaik dalam hidup saya. 
tujuh tahun bukan waktu yang singkat, 
kamu dah kenal saya luar dalam kanan kiri atas bawah. 

terima kasih atas segalanya.
sisa-sisa waktu saya akan saya gunakan seboleh-bolehnya untuk lihat kamu bahagia.

senyuman kamu, terukir di dalam hati saya.




hey, aku tak galau okay! hahaha..

2014-10-03

Ruang


Mungkin kau perlukan ruang
Untuk berfikir










Dan aku tak akan mengganggu...
dan mendesak...





after all, 
cinta ikhlas itu
bukanlah yang dipaksa.




- banyak bende nak tulis tapi tak terungkap oleh kata-kata, biarlah bermain di fikiran.

2014-09-30

Again, Sorry


Aku berdoa pada Tuhan
Agar Dia memberikan yang terbaik buat kita
Sejujurnya,
Aku bukanlah yang terbaik buat kamu

Maybe you deserve someone better than me,
Someone that can take care of your heart,
Someone who can spend time with you,
Someone who can take care of your life.

I am sorry
For anything that happen in the future.

Mudah untuk mengungkap kata Maaf
Tapi luka di hati kau
Tak akan pernah aku dapat sembuhkan....


2014-09-14

Still Loving You


Orang kata
Kalau sayang, kita kena lepaskan
Kalau datang balik, 
Itulah jodoh...

Cukup lama berjauhan
Menjaga hati dan perasaan
Namun dugaan datang menimpa
Mungkin hatiku tak cukup kuat untuk menerima

Ku berserah pada takdir
Aku percaya pada takdir Ilahi
Insya-Allah

Pergilah sayang,
Capai impianmu
Masa depan yang lebih cerah
Seperti mana kau tidak menghalang aku
Aku juga tidak akan menolak keputusanmu
Percayalah
Aku sentiasa ada untuk kamu





*Galau kejap*

2014-09-09

Cinta terakhir

dear MNA,
sorry for hurting your heart
sorry for not keeping our promises
sorry if i'm change
sorry if i keep making you cry


usah ragu dengan takdir
mungkin kita kan berbeza haluan



but you are the most wonderful story in my life...

2014-08-29

Take care of yourself dear


Oh Tuhan jaga dia untukku
Kala ku masih jauh
Bagai menghitung resah
Berkepingan berderaian
Tuhan jaga dia untukku
Selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi mendampingi dia



2014-08-24

i miss you


somehow
at some point
i miss the old us
i miss the memories
or did i just miss you?


#firman #kehilangan

2014-08-17

Today's Lunch : Grilled Salmon with Vegie

rasanya lama tak update post pasal makanan. Dulu rajin la masak sebab tengah kuliah. Sekarang bila dah practical ni susah sikit nak masak. Balik dari hospital je penattttt then tidur.

So tadi pergi carefour, teringin pulak nak makan salmon. Lama betul tak makan. Belilah seketul buat hilangkan rasa mengidam ni.


Menu lunch hari ni simple je.

Grilled Salmon with Vegie and a cup of hot coffee.

Salmon tu selalu orang perap dengan lemon dan black pepper. Tapi aku try tukar, guna cinnamon. Sebab black pepper out of stock. hehe. Not bad la, boleh la ditelan. Biasa la, belajar masak sendiri, lama2 pandai lah. Practice jadi isteri solehah... Tak la malu dengan mak mertua nanti. hehe...


Actually, ni menu aku waktu aku On Diet. sekarang kena diet balik, sebelum majlis graduation nanti, insyaAllah.



2014-08-15

Hilang

Begitu mudah mengungkap janji
Tetapi kenapa begitu sukar untuk menunaikannya

Begitu mudah mengatakan sayang
Tetapi adakah benar2 ikhlas atau kerana terpaksa

Begitu mudah untuk jatuh cinta
Tetapi kenapa sukar untuk melupakan

Susah, untuk aku mempercayai lagi
Sekali kau menghancurkan kepercayaan itu..

-anna'14

2014-05-11

Hari Ibu


Oh, hari ni ke hari ibu?

Aku tak berapa gemar sangat celebrate hari2 cam ni. Cam de makna pon. Sebab..........

Dear Ibu,
Everyday is your day
Everyday I love you
Everyday I miss you
Everyday I wanna to hug you
And everyday, you are my Ibu.

Not only today, the day where people call as Mother's day.



2014-05-07

Malunyaaaaa

Al kisahnya hari ni aku berazam nak jumpa doktor gigi, nak tanya pasal braces. Dah berapa kali asyik tunda je, dah nak habis belajar pun ni. Harini klinik ENT tak ramai patient, so habis awal sikit.

Biasalah kot sebelum jumpa doktor gigi, kita akan gosok gigi dulu. Sebab aku malas nak balik rumah untuk gosok gigi dan datang balik hospital, aku bawak je berus n ubat gigi ke hospital. Habis je klinik ENT, doktor pon dah balik, aku mulakan projek memberus gigi. Tengah syok2 berus gigi boleh plak doktor datang balik ke klinik sebab tertinggal spek. Aku dah cover2 dah gosok gigi, tutup2 pakai tangan, konon taknak bagi doktor nampak. Haha.

Ingatkan doktor nak terus keluar la tanpa cakap apa2, tetiba doktor boleh plak tanya aku,

"Nurul, minus kamu berapa (dia tanya power spek aku)?"

Dah la time tu mulut aku penuh buih2, aku try nak jawab tapi takut terkeluar lak buih2, so aku buat tanda isyarat je tunjuk 2 jari. Nasib bek ada kawan aku yg tolong cakapkan kat doktor. Aku tak sure pastu doktor cakap apa pasal spek aku pastu dia terus balik. Hahaha, punya lah nak cover malu sampai lupa minus aku. Patutnya minus 4. Sorry doc, sy ter tipu sikit hari ni..

Alahai doktor, kan aku dah malukan diri sendiri..

2014-05-06

first post in 2014...what????

Lama gila tak update blog. Berabuk dah. Dua tiga empat bulan ni takde idea nak post. Bukannya busy ngan belajar pun.

Sekarang perangai malas aku dah makin menjadi-jadi. Mungkin sebab before this aku dapat hospital di Jogjakarta yang pada pandangan aku, terlalu sempoi bagi student medic. Tak banyak sangat aktiviti kat hospital. Sebab tu muncul balik perangai malas ni.

Pejam celik pejam celik dah dekat 5 tahun aku kat negara orang ni. Bila nak habis belajar pun aku taktau. Bila tengok facebook, instagram, ramai dah kawan-kawan sekolah aku yg dah kawen. Jeles pun ada. Tapi nak wat camne, jodoh belum sampai.

InsyaAllah lagi beberapa bulan aku habislah belajar. Tak sabar nak balik Malaysia, for good. Nak catch up balik dengan kawan kawan lama. Diorang asyik reunion je,, jeles tahap dewa dah ni.

Ok la. Ni as starter je. Doakan aku rajin nak tulis blog macam dulu dulu lagi, even korang tak baca pun. Haha.