Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2014-10-30

sacrifice


Maybe,
I sacrifice too much
in this relationship.

But,
I wonder,
will people do the same thing for me?

***********

You love me,
You know that.

You miss me too much,
You know that.

You care bout me,
You know that.

But still
You are giving excuses
hundred of them
To distance our feelings
Just to make sure I'm happy
To see my smile again.

But
The one who crying in the end
Is you.

-Anna14

**************


2014-10-23

kenangan antara kita



terlalu banyak kenangan dicipta
terlalu banyak kenangan dibina
indah
bahagia
kau berjaya mengukir senyuman dibibirku

jujur aku katakan
begitu sukar untuk melupakan 
walau sebatu aku lari jauh
aku tetap kalah
maafkan aku...

aku pilih untuk menyimpan
semua kenangan kita
walau jauh di sudut hati
kadang aku terluka sendiri...


"Hati kita umpama kaca, yang sekali tergores akan susah hilangnya, Hati kita umpama batu, yang sekali terukir namanya akan susah untuk menghilangkannya."



2014-10-19

terlajak kata buruk padahnya



terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya...

berapa kali ibu pesan, jangan buat keputusan masa hati tengah marah. tengoklah akibatnya.


hmm..

sesal kemudian dah tak berguna lagi. nak buat macam mana. merayu? melutut? tak akan kembalikan kenangan lama.

redha? pasrah? susah. senang orang cakap. nak buat tu yang susah.

bila dah jadi macam ni, padan muka sendiri. terima lah akibatnya. terima sebagai orang dewasa, matang.

lepaskan sepenuh hati, seikhlas hati. soalannya, mampukah aku?

2014-10-17

you mean everything to me




if only you read this, i dedicated this song to you... *saya jumpa lagu ni pon kat blog awak gak*

You are the answer to my lonely prayer
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
With the wonder of your love

I don't know how I ever lived before
You are my life
My destiny
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me

If you should ever, ever go away
There would be lonely tears to cry
The sun above would be never shine again
There would be teardrops in the sky

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me (you mean everything to me)

So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling
I love you so
You mean everything to me



#song #songslyric 

2014-10-08

sahabat tujuh tahun

seven years. tujuh tahun.
ongoing...

terima kasih kamu kerana menjadi sahabat terbaik dalam hidup saya. 
tujuh tahun bukan waktu yang singkat, 
kamu dah kenal saya luar dalam kanan kiri atas bawah. 

terima kasih atas segalanya.
sisa-sisa waktu saya akan saya gunakan seboleh-bolehnya untuk lihat kamu bahagia.

senyuman kamu, terukir di dalam hati saya.




hey, aku tak galau okay! hahaha..

2014-10-03

Ruang


Mungkin kau perlukan ruang
Untuk berfikir










Dan aku tak akan mengganggu...
dan mendesak...





after all, 
cinta ikhlas itu
bukanlah yang dipaksa.




- banyak bende nak tulis tapi tak terungkap oleh kata-kata, biarlah bermain di fikiran.