Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-01-05

Kebenaran itu truth

"Dan jika mereka bertujuan hendak menipumu, maka sesungguhnya cukuplah Allah (menjaga dan memberikan perlindungan) kepadamu. Dialah yang menguatkanmu dengan pertolonganNya dan dengan (sokongan) orang-orang yang beriman." [8:62]

Luahkan saja semuanya
Muntahkan segalanya
Jangan disimpan walau satu peratus pun
Walau kebenaran itu menyakitkan
Walau hakikat itu memilukan


Namun
Kebenaran tetap kebenaran
Tidak boleh diubah suai mengikut perasaan
Tidak boleh disorok-sorok mengikut fikiran


Tegarkah berbohong jika akhirnya digelar derhaka
Tegarkah menyatakan kepalsuan jika akhirnya digelar penfitnah


Tell me the truth, although u already know the effects.
Biar hati perih seketika
Biar hati pilu sementara
Jangan tambahkan dosa dirimu
Menipu dan berbohong!


p/s ::: Terasa power cermin mata dah naik sebab tak nampak apa pensyarah tulis kat depan masa kelas Pharmacology tadi. =(


p/ss ::: Kenapa dalam otak fikir pasal balik jeee =)

2 comments:

Anonymous said...

tell me if u got a problem..tell me now what's inside..show me if you broke your heartstring..u know u never need to hide..
u know i'd do almost anything for u my friend..hehehe
(berpuitis lak ak)

-miss N-

+aNa baNana+ said...

miss N ::: i know one thing u'll never do for me,, that is cooking right!!! hahaha.. nak nasi beriyani weh,, masakkan.