Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-01-11

Hari Yang Marah

"Kamu ni apaan sih, dari tadi bahasannya gak ada dasar medis."
"Kamu udah belajar gak ini, udah dapat kuliahnya belum?"
"Ya, emang kalau belum, gak perlu belajar ya."
"Ini baru pertama kali saya marah begini masa di PBL."
"Mau dilanjutkan gak PBLnya, kalau gak mau, saya keluar aja."
"Kamu kenapa gak bawa buku skill lab nya, udah hafalin semuanya?"
"Siapa aja sih yang bawa buku skill lab nya."
"Ini, yang nangis mulu keluar aja ah!"

haa. al kisah nak diceritakan ada satu kelompok pelajar di salah sebuah universiti, yang sangat tidak bernasib baik apabila pagi ceria mereka dihadiahkan dengan cemuhan serta dijadikan tempat meluahkan rasa marah yang membuak-buak di dalam hati para pensyarah. terdiam sebentar mulut-mulut pelajar lelaki dan perempuan ini, tidak tahu apa yang harus dilakukan. ibarat keluar mulut buaya masuk mulut harimau [ntah betul ke tak peribahasa aku nih], harapan supaya kelas pertama yaitu PBL[program based-learning] berakhir dengan segera hanya sia-sia apabila kelas kedua turut membawa berita buruk. sadis sungguh~~~ saya sangat bersimpati terhadap sepuluh pelajar tersebut... hahaha....


p/s ::: hati boleh tersenyum girang malam ini.

4 comments:

FatinZol said...

serius,ada yg nangis ?

+aNa baNana+ said...

fatinzol ::: yang nangis tu baby yg jadi OP,, bukan student.. =)

Ikb said...

Ha3x. now i know why you are being so moody last Tuesday.

+aNa baNana+ said...

tau xpe,,,.... haha...