Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2013-01-20

Naik train dan bas ke LCTT



Okay, lambat sikit nak update pasal ni. Kali ni saya nak kongsi tentang perjalanan saya balik semula ke Jakarta pada awal Januari lalu.

Sebab tarikh flight saya jatuh pada tarikh orang bekerja dan hari pertama sekolah dibuka, jadi saya terpaksalah ke airport by myself. Pagi-pagi lagi dah kena bangun sebab kena ikut ayah pergi ke pejabat dia. Before that, me, ayah and my sis stopped by at the nursery to drop Iman. It was his first day there. Kesian Iman. Nak buat macam mana. Kakak saya dah mula kerja. Terpaksalah.

Then, pergi ke office ayah. Kakak baru nak mula kerja kat situ. Satu office, senang la nak pergi dan balik kerja. Dalam hati, saya pun nak kerja satu office gak la ngan ayah. Takpayah nak drive g tempat kerja nanti. Haha... Unfortunately, by the time I'm graduated, my ayah already pensions.

Dalam pukul 8.30 ayah hantar saya ke KL Sentral. Huaaa, nak nangis, taknak balik. Tapi control ayu lah. Umur dah besar, dari umur 16 tahun famili hantar ke airport takkan la nak nangis lagi kan!

Tunggu kat KL sentral sampai maybank kat situ bukak. Dalam pukul 9.15 Maybank dah bukak dah, ada urusan bank kejap. Then baru pergi ke tempat tiket KL Transit (train) untuk beli tiket. Selalunya kalau kena balik sendiri, saya naik bas ke LCTT. Harga tiket dalam RM9 kalau naik bas kaler merah tu. Ada satu lagi bas warna kuning, syarikat apa ntah. Tapi sebab saya suka warna merah, so goodbye Yellow Bus.



Kali ni ayah saya suruh naik train ke LCTT. Train ni tak direct ke LCTT lah. Kena turun dekat Salak Tinggi dan naik bas plak ke LCTT. Just extra information (walaupun ramai dah tahu), tiket bas ni kita kena beli awal-awal kat KL sentral. So nak senang, cakap dekat orang jaga kaunter tu, nak tiket ke LCTT. Nanti dia bagi dua tiket, tiket bas dan tiket train. *Jangan hilangkan tiket sudah*

Perjalanan ni dalam sejam beberapa minit je. Sama je sebenarnya kalau nak bas direct ke LCTT. Tapi saja nak cuba cara baru. Heee.

Bila sampai kat LCTT, pergi makan kat Marrybrown. Tapi tak berapa nak selera sebab kebersihan dia kurang... Sebelum naik flight, saya sempat singgah kat satu kedai souvenir ni, dan beli Bird Nest Coffee. Haha. Coffee-addict!

2 comments:

nGakzz the hero said...

ada someone temankan..knpe xcitekan??

+aNa baNana+ said...

biarlah someone tu stay di hati je.. hehe.. nnt org lain curik