Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2010-12-16

Kaulah Sahabat, Kaulah Teman

Sahabat
Semoga saja perhubungan ini kekal selamanya
Walau dilanda masalah
Walau dijengah ketegangan
Walau ditandang kesibukan



Teman
Kita berteman dengan cara kita
Gelak tawa, gurau senda menjadi rahsia utama
Namun tidak bermakna ditinggalkan ketika kekecewaan datang melanda
Cukup indah memori yang tercipta, walau cuma seketika



Sahabat
Andai saja kata-kata aku
Tanpa sengaja menyentuh perasaanmu
Ku hulurkan seribu kemaafan
Ku pinta seribu pengertian



Teman
Dijadikan sahabat sebagai teman paling rapat
Dijadikan sahabat bukan untuk keburukan
Dijadikan sahabat agar kita lebih dekat pada Allah


Oleh itu teman,
Tegurlah aku ketika aku leka
Tegurlah aku ketika aku terlalu kecewa
Nasihatilah aku ketika aku terlalu bangga


Aku sayang kau, wahai sahabat
-© Anna


p/s ::: Ms. A ---> eh, kenapa tulis 2010? tulis kiamat lah, baru takut sikit.
          Ms. N ---> next tyme, next tyme. haha.

p/ss ::: I always love my true friends.


p/sss ::: Another 5 days to go home! Wait for me, Kok Lian.

4 comments:

fina. said...

takdela anna, fina tak jual jenis tudung mcmtu. tapi kalau shawl, memang boleh buat labuhkan depan & belakang. kalau kene dengan cara pemakaian die:)

btw; bestnyee tengok kek die! :D

+aNa baNana+ said...

owh..erm.. xpe2,,,

hehe, kek tu mmg sedap!

Anonymous said...

ko qoutes ayat ak yg next tyme jer..haha bkn maen byk pepatah yg ak ckp hari tu..next tyme yg ko amik..haha btw ak nk ckp thnks sbb sudi spend tyme ngan kitorg lepak2..besh oo next tyme wat lagi eikh

drpd: miss N

+aNa baNana+ said...

Hahaha.. ala Miss N,,, aku lupa la ayat ko... takpe2, len kali aku rakam then aku tulis sebijik2 apa ko ckp ye. ^_^