Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2010-12-20

Kisah megi dan budak medik

Di suatu petang, menanti detik-detik akhir exam blok 12, blok infeksi dan imunitas. Tiga gadis pingitan lepak-lepak sambil belajar dan mulut tak berhenti mengunyah selama 3 jam berlalu. 


Miss A : moh makan megi. [tepuk-tepuk perut lepas makan pisang goreng]
Miss L : megi double plus telur satu [sambil otak rasa waswas nak makan megi setelah sekian lama tak sentuh megi]
Miss A : kalau ada telur best ni.
Miss L : [sambil memandang Miss N] kau ada telur tak?
Miss N : [blur dan selamba] ada, kat dalam tandas.


Miss A dan Miss L saling berpandangan. ketawa berderai. terasa megi tersekat kat laring. hah! memang bahaya budak medik bila stress nak exam ni.
-© Anna
Source

p/s ::: sampai sekarang masih gelak sorang-sorang ingat kes ni. aduhai kawan aku sorang ni.


p/ss ::: good luck esok exam!

4 comments:

Anonymous said...

cet2..malu oo bila ingat aku jawab ada telur dlm toilet..adoii otak blur2 sudah..haha ala dialog ak yg laen kan byk napa yg ni gak ko tulis..hehehe tu la next tyme nk lepak lpas exam arr..haha

miss N

+aNa baNana+ said...

normal la tu...sebab time tu pttnye otak ko tido kan.haha....... dialog lain, nnt aku update..tunggu naaa!!!

ibnyusoff said...

xphm, ape kaitan telur ngan tandas??

+aNa baNana+ said...

ibnyusoff:

errr... itulah akibat bile otak da stress dengan exam... otak x dpt berfikir dengan baik... haha... kenapa telur ada kat tandas pun xtau. kene tny miss N sendirik. ^_^