Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2010-12-03

Ayam Bakar Lada Hitam


Mari memasak lagi. Ok. Sebab baru beli ayam dari kedai yang jual ayam yang kat sebelah ayam jakarta tu, so, timbullah idea nak makan ayam. Memanglah kan. Takkan beli ayam tapi makan itik kot. 


Sekali masak untuk dua kali makan. Jimat masa owh. Malas nak masuk dapur masak banyak banyak kali. Alhamdulillah, walaupun baru mencuba, rasa dia taklah seteruk budak tadika memasak. Nampaklah gaya macam orang boleh bukak kedai jual lauk ayam je. Lauk lain tak pandai. Hehehe. Saya suka bakar ayam sebab tak perlu guna minyak sangat. Lagipun tak makan masa yang lama. Tahun ni je boleh masak guna microwave. Pas ni, pindah rumah, takde microwave dah. Sob sob sob. Sedih. Ingat nak beli oven, murah sikit dari microwave. Tapi tengok bajet dulu lah. ^_^


p/s ::: teringin nak pandai masak semua jenis masakan macam my mum. tak perlu jadi macam chef wan la. macam cik Hana ni pun ok la.. hehe

p/ss ::: sejak kurang makan benda minyak-minyak ni, kurang sikit jerawat aku. sebelum ni 80%, sekarang ada la 50%. haha..mcm xde beza.

5 comments:

azim_3110 said...

uuuuuuuuuuuu...post sket!!!nak paha ngn bhgn muntut..hahaha..

Cikgu IBU said...

dear cik hana,
congratulations. our decision for you to study in jakarta is indeed killing two birds with one stone. Hopefully, after 5 years you'll become a profesional doctor & cook. Insya Allah

+aNa baNana+ said...

muntut x jual kat sini..puas gak cari.. tapi xde ooo..

nk pos guna ape?? pos laju??? sempat basi dulu...

+aNa baNana+ said...

eh ibu...cik hana tu orang lain la... hehe......


ala,,, ibu masak lagi best oh...

azim_3110 said...

uik..sne xde ekk??siap2 buang deh??
pos jee..nnt pesan kat postman tu tiap 6 jam panas kan..hahahaa..