Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-07-09

A picture (if you have one) and some facts about the friends that you’ve met most recently.

Kawan paling terbaru aku jumpa? To be honest, I don't make friends too much as I'm not a friendly nor an active girl. Kawan yang baru aku jumpa pun kiranya budak batch aku gak. Tajaan MARA sama cam aku, tapi dari lain tempat foundation.


Sorang tu nama dia Nadia. Sorang lagi nama Akma. Kitorang tak serumah. Tak sekelas masa kuliah. Tapi aku kenal diorang sejak aku selalu lepak bilik housemate diorang, yang merupakan ex-housemates aku masa kat Unity College International dulu. Lama-lama, selalu lepak dengan diorang jugak. Sorang dari Gombak, dekat je dengan rumah aku, sorang lagi dari Perak, sama negeri kelahiran aku.

What can I say bout them? Dua-dua memang baik, tapi sorang tu cepat gelabah sikit. Perangai diorang memang masuk la dengan kepala aku. Kadang-kadang suka lepak-lepak sambil wat gosip gila. Sorang ni suka business. Aku doakan ko jadi businesswoman yang berjaya di samping menjadi doktor yang cemerlang. Lagi sorang ni, aku selalu lepak bilik dia untuk melalak. Ye la, nak g karaoke kat Jakarta ni, mana nak dapat lagu yang kitorang suka. Baik karaoke kat rumah je. Kebetulan, kitorang suka layan lagu yang sama.

Kalau nak pergi mana-mana, ni la kawan yang aku selalu angkut sekali. Senang. Tak banyak songeh. Dan tak bosan. Selalu je ada lawak untuk hidupkan suasana. Dua-dua pandai, mana ada orang bodoh dalam dunia ni kan. Dua-dua rajin, aku je tak. Sorang ni pandai masak, sorang lagi pandai makan. Hahaha~~~

.......cukup cukup. See u in the next post bout "Qualities that you admire in your best friend"

2 comments:

Anonymous said...

oo ni la ghupanya kwn2 ko yg recently met..haha apsal sorg tu poyo yg pakai spek tu..bley berkenalan??hahaha

miss N

+aNa baNana+ said...

boleh2. nak no telefon die ke?? 08180823............ hahahaa.... =))