Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-10-23

Sebungkus 50 sen saja!

Lelong lelong. Sebungkus 50 sen. Mana nak dapat nasi lemak 50sen zaman sekarang ni. Susah. Ada lagi ke 50sen? Paling murah aku pernah jumpa 70 sen. Dekat chow kit. Sedap gak nasi lemak makcik tu. Balut dengan daun pisang lagi tu. Original nasi lemak. Tapi lagi sedap kalau ibu dan opah aku yang masak. Tak leyh lawan la.

Ahad lepas, pertama kali aku buat soto ayam sendiri. Hari ni pulak, first time aku buat nasi lemak. Selama ni kerja aku makan nasi lemak yang ibu masak je. Haa, bila jauh-jauh dengan famili, kena la masak sendiri. Terpaksa, kalau nak makan. Sapa lagi nak masakkan kat sini. Takkan nak suruh kawan pulak. Tak baik, tak baik.

Macam biasa, pagi-pagi jalan pergi pasar. Tak jauh pun. 8 minit jalan kaki, berlenggang-lenggang. Oh, aku bukan rajin sangat pergi pasar kalau kat Malaysia. Kat sini je bajet rajin.

Anggur

Telur rebus + salad




Sotong

Tadaaa. Nasi Lemak 50 sen.

Nasi lemak 5 Kupang. Made in Tg Duren.

Hah. Dah. Nak g wat assignment. Esok kena hantar. Tak siap-siap lagi ni...

5 comments:

Cikgu IBU said...

nak order 10 bungkus. kaw kaw punya tau

Cikgu IBU said...

dear , i have a confession and a conclusion to tell you. i'm glad with all the changes you've shown lately. although i have been missing you - since you left for Jakarta - but i think sending you to UKRIDA is the most correct and perfect decision i've ever made. thank you Allah. Bless her, guide her and luv her always. amin

+aNa baNana+ said...

10 bungkus? boleh2.. 10 bungkus, sejuta ringgit.haha.....

insya-Allah. thanks 4 loving me always..

Shukri Mohd Ali said...

fuh. okeh lapar =__="

+aNa baNana+ said...

Pergi la beli kt kg baru.hahaha