Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-10-06

Pleno Blok 19

Blok kali ni aku belajar tentang Cardiovascular Diseases. Banyak juga penyakit yang aku kena tau. Daripada aetiology, pathophysiology, symptoms dan lain-lain. Belajar pasal heart failure, congenital heart diseases dan bla bla bla. Menarik sebenarnya jantung ni tapi complicated sikit.

Semalam kitorang ada Pleno. The whole batch gather to discuss a few cases which we are assigned to do last two weeks. We got 6 cases, in which means, only 6 from 24 groups are selected to do the presenting in front of others. And not lucky enough, my group is one of those 6 groups.

Nasib baik bukan aku yang kena present. So, aku just duduk diam-diam atas kerusi sambil dengar one of my group-mates present. Mesti cuak kan. Ye la, dekat auditorium, penuh dengan orang. Aku tak pernah present. Ada sindrom cuak-nak-pengsan.

Google


Dah la dapat tempat duduk yang hujung sekali, so tak berapa pun nak nampak slide yang ditayangkan untuk tontonan umum. Sejuk lak tu, aircond direct je atas kepala kot. Bosan sebab tak nampak slide, so aku pun ambik kesempatan meng-usya orang-orang di depan aku. Ye la, bila lagi nak usya orang kan. Mana ada orang perasan aku meng-usya sebab mesti semua orang tengah sibuk fokus kat group-mate aku yang tengah present pasal gagal jantung. Ada la beberapa orang yang menarik untuk di-usya. Haha. Mujur tak kantoi.

Hari ni ada exam terakhir untuk blok ni. Semoga dapat buat dengan baik. Pray for me.

Esok cadang nak pergi jejalan jumpa encik dugong dan encik shark. insya-Allah kalau jadi.