Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-10-14

Gara-gara bas dibakar, ratusan pelajar Ukrida terkurung di dalam U.

Haaaa. Abaikan tajuk. Saja nak buat gempak...

Fuhh. Penat jawab exam, ingat nak balik rumah lepak-lepak, masak-masak, makan-makan. Tapi tetiba nampak ramai pelajar patah balik. Rupanya ada demo dekat jalan. Dah cuak dah, takkan demonstrasi kat Kedutaan baru-baru ni pindah dekat Uni aku pulak. Ooo, tapi rupanya demonstrasi penduduk salah satu kampung dekat dengan Uni aku... Sempat jugak ajak kawan aku pergi usya dekat-dekat, tapi hampa, demonstrasi tu bukan dekat depan Uni aku. Jauh kedepan sikit. Bila tak puas hati, siap ajak kawan pergi naik tingkat 7 sebab nak tengok jugak. Nak naik lif, ramai orang, so, bersenam sikit, naik tangga. Semangat gilak la.. Tak pernah tengok demo secara life.

Haa, bila dah nampak, baru puas hati. Nampak ada asap hitam berkepul-kepul ke awan. Pencemaran sungguh. Rupanya diorang bakar bas dan motorsikal. Tak patut betul. Kitorang kena stay kat dalam Uni sampai orang habis solat Jumaat. Masa balik tadi, jalan kaki, lalu sebelah bas tu, memang banyak gila debu hitam dia. Boleh pulak ada budak-budak kecil main dekat-dekat situ. Bahaya betul. Polis pun masih berkawal lagi. Nasib baik takde pape jadi walaupun cuak la juga jalan kaki tadi. Heee. Alhamdulillah.

 Ni ada laporan berita kat salah satu akhbar negara ni.

Sebuan Metromini masih menyala akibat dibakar massa dalam tawuran dua kelompok massa di Jalan Arjuna Utara Jakarta Barat, Jumat (14/10/2011) siang ini.

Warga Marah karena Rumah Akan Digusur

JAKARTA, KOMPAS.com — Hingga saat ini, ratusan orang yang marah berkumpul di Jalan Arjuna Utara, Kebon Jeruk, Jakarta Barat, Jumat (14/10/2011). Rumah mereka di Kampung Guji, Duri Kepa, akan digusur.

Menurut informasi sementara, ratusan rumah di perkampungan padat itu akan digusur oleh pengembang. Pagi tadi kampung mereka didatangi oleh orang-orang yang akan menggusur paksa. Warga melawan dengan membakar metromini dan sepeda motor yang ditumpangi orang-orang yang akan menggusur paksa itu. Baca lagi...

5 comments:

Shukri Mohd Ali said...

semua orang di semua negara nak merusuh =__="

p/s : oh ayat tu. ya boleh saja :)

+aNa baNana+ said...

heee. betul..

tq.. len kali tulis lg ayt besh3.hehe

jaa64 said...

ohhh...ngeri gak kan, nasib baik semalam takde kelas,huhu

jaa64 said...

ohhh...ngeri gak kan, nasib baik semalam takde kelas,huhu

+aNa baNana+ said...

huhu... ye la kot. tpi jauh sikit dari Uni. so selamat.. kalau diorg srg Uni xtau la pe jadi. hee