Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2010-11-21

kisah 10 tahun dahulu

Teguranmu memulakan segalanya
Dari sebuah persahabatan
Terjalin hubungan erat
Kau mencurahkan cintamu
Aku juga begitu
Kasih sayang dikongsi bersama
Gelak tawa dibahagi dua
Kesusahan ditanggung berdua

Cintamu menghangatkan diriku
Cintamu menghidupkan hidupku
Cintamu menyinari kegelapan aku
Di kala panas matahari, di kala dingin hujan
Kau setia di sisi

Tidak luput dari ingatanku
Tatkala awan mencurahkan isinya
Laut menghempas kemarahan ke pantai
Kau dan aku,
Kita berlari-lari mencari perteduhan
Kau, berkorban membiarkan dirimu kesejukan
Tapi kau tidak tegar melihat aku menggigil kepucatan

Tapi sayang
Itu kisah sepuluh tahun dahulu
Mungkin sahaja kau sudah memadamnya
Tetapi bukan aku
kini kau pergi jauh, jauh dari hidupku
Mengalir air mata aku, tidak lagi mampu ku menahan
Malam-malam aku, tidur bermimpikan kau
Hari-hariku dihantui bayangan kau
Sungguh, diri ini terlalu merindukan kau
Sukar untuk melupakanmu, dari setiap ruang hati aku

Janji kita, kau pijak kejam dengan kasut kegemaranmu hadiah di hari jadimu
Cinta kita, kau lempar ke gunung berapi mendidih
Hati aku, kau curi lantas lontar jauh ke lautan hindi
Pedih!!! pedih hati ini, tiada penawarnya...

p/s ::: tiada kaitan dengan hidup atau mati. harap maklum.


p/ss ::: kenapa slide Mikrobiology ni kecik sangat!!!

10 comments:

Ikb said...

what's wrong?? anything to share babe?

+aNa baNana+ said...

errr... xde ape2

KANG HAE NA said...

wat tuk aku satu..hehe

+aNa baNana+ said...

buat untuk ko??? buat satu puisi pasal ko ke,,, buat satu untuk ko untuk bg kat ehem3!!! hahaahaaaa

Cikgu IBU said...

dear dearest,
'Cintai bunga, bunga akan layu, sayangi kura-kura, kura-kura akan mati, cintai manusia hati kita akan dilukai, so? cintailah Allah - semakin kita mencintaiNya, semakin kita dicintai olehNya.' Luv u

+aNa baNana+ said...

thanks mum!!!!

btw, ni sekadar hobi je..hehe.. xde kaitan with me pun

Cikgu IBU said...

dear,
i knew it. but this is just a reminder to me, you and others. sharing is caring and leads to loving right?

KANG HAE NA said...

ana,haha..sengal..puisi utk memerli si ehem2 tu pon ok gk..kn?kn?kn?

+aNa baNana+ said...

haha.. nape nk memerli plak... pelik2...

KANG HAE NA said...

no comment..hee~