Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2010-11-06

Fillet salmon bermadu




rasa teringin pulak nak makan salmon. so, beli la seketul baru-baru ni. pastu masak lah salmon ni ala-ala steak tapi tak jadi. haha.

bahan-bahan ::: fillet salmon seketul, madu, sos barbecue, jus lemon

perap je dengan bahan-bahan tu pastu masak atas non-sticking pan. aku guna pan sebab tak ada oven. tak mampu nak beli, maklumlah duduk kat perantauan.hehe.....

tak perlu guna minyak pun. minyak tak elok untuk kesihatan *amaran dari kuliah gizi kedokteran ukrida*... kalau taknak makan macam tu je, boleh makan dengan spagetti. tapi series,,, kenyang giler la kalau makan dengan benda lain.... *dah cuba, sekali masak, buat makan tengah hari dan malam sebab tak larat nak habiskan sekaligus*

hehe. aku bukannya pakar sangat bab masak-masak ni. tengah cuba-cuba lah nak jadi tukang masak yang baik untuk diri sendiri. duduk jauh dari keluarga nie, memang kena pandai masak sendiri walau mula-mula tak sedap. kalau kat rumah tu, masakan ibu lah yang paling best!!!! kat kedai pun tak jumpa masakan macam ibu masak..... oh,,, rasa rindu kat masakan ibu. tunggulah. lagi sebulan dua minggu je lagi nak balik...muahahahaha........

ok then,,, nak solat maghrib. dah masuk waktu pun. tq for reading!!!

8 comments:

alien said...

salmon cam mahal je
hohoho

miza said...

nk jugakkkkk..haha..mskkn tok ak....umh korg bkn ade oven ke????

~dyanabila~ said...

i wanna try it lah next time..
aritu pun trase nk beli gak salmon tu..nmpk segar giler..wawawa

+aNa baNana+ said...

alien :: mmg lah mahal tapi kalau dah teringin sangat,,,, sekali sekala tak pe kan... =))

miza ::: tu bukan oven..tu microwave la... lain sangat tuh..haha.. ko nak??? suh dyana masak...

dyana ::: try lah!!! salmon mmg sedap..

Cikgu IBU said...

dear,
pinggan tu macam kenal je. Keep up your good effort. so, balik cuti nanti bolehlah ibu rehat

+aNa baNana+ said...

ibu ::: kenal erk??? haha... off course la,,, ibu tercinta yg pos dari malaysia... ala,,,, balik cuti nanti nk makan masakan ibu... tak kire~~~

KANG HAE NA said...

masak tuk aku bley x??
aku ta pas2 lg memasak nih..hehe

+aNa baNana+ said...

haha..ko nak ke wawa?? meh dtg jakarta dulu baru aku masakkkk tok ko.special!!