Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2011-08-11

hard to put our trust on people


Feel too stupid when I thought I can cure the wound on you, left by someone else. Yet when the wound heals, I am all alone again.


Terluka. Memang mudah hati nak terluka. Luka tu walaupun dah cari ubat macam-macam masih tak sembuh-sembuh. Sakit hati bila susah kita la peneman dia, tapi bila dah senang, kita ditinggalkan terkapai-kapai. Tegur pun dah taknak. Terlalu mengabaikan. Mungkin hanya perasan sendiri, ah, abaikan. Dulu, pernah sekali dia lukakan hati ni. Tapi aku cuba bagi peluang, dengan memegang kata-kata Every man deserves second chance. Tapi perkara yang sama terjadi lagi. Peluang ketiga? Entahlah.


Susah kita nak percaya dah lepas orang tu buat kita macam ni. Tapi biarlah kita memaafkan walaupun orang tu tak rasa salah dengan kita. Kenapa nak teruskan pemberontakan sedangkan dia langsung tak kisah tentang kita. Kenapa perlu dera perasaan sendiri atas benda-benda yang kecil, yang tak masuk akal.

Biarlah masa yang berlalu mengubati hati ini.

No comments: