Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2015-04-03

penghargaan kepada usaha

Apa perasaan anda kalau,

Kita berusaha, berusaha dan berusaha keras untuk membuat sesuatu untuk membahagiakan pasangan kita atau orang di sekeliling kita,

Tapi, pada akhirnya, takda ucapan terima kasih, takda penghargaan.

Semua usaha tu hanya dipandang sebelah mata je.

Hmmm....

Ntah la.

Kadang malas nak rasa tak dihargai, tak disayangi.

Solution? Pergi? Atau pertahankan?

1 comment:

asfa ansary said...

don't wait for people's appreciation, anna. it will hurts you more. just do it because.. of Him. berlipat kali ganda Allah akan balas.

"kita buat baik kat orang, orang akan buat baik balik kat kita." -saying ni buang dalam tong sampah jer. haha. seriously. not applicable langsung.

jangan harap penghargaan orang dalam hidup ni. just do it because you know Allah loves you doing it. just that. lapang hati nanti. betul. hee :)