Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2016-03-11

Diet Atkin


Siapa yang tak nak kurus dan sihat kan? Pernah dengar tak diet Atkin ni? Diet ni dah femes lama dah. Jujurnya, aku dulu pun pernah buat diet ni masa zaman belajar dulu. Memang berkesan. Turun Hampir 15 kg. Bukan berat je turun tapi ukur pinggang pun turun jugak. Merasa la pakai seluar dan baju saiz kecik. Tapi disebabkan semangat aku hilang lepas balik ke Malaysia, so berat aku pun mencurah-curah naik, tak ingat dunia.

Diet atkin ni memang menjimatkan dan berbaloi jika ikut peraturan betul-betul. No cheat okay! Asasnya, diet ni merupakan diet rendah karbohidrat. Boleh google untuk penjelasan lebih lanjut ye sayang-sayang semua.

Gambar-gambar di bawah ni adalah peraturan dan asas dalam diet atkin ni. Jom belajar dulu sebelum buat diet ni.





Selain jaga makan, boleh jugak amalkan gaya hidup sihat yaitu Exercise. Tapi ada je yang tak exercise, berat turun jugak dengan diet ni. 



Insya-Allah saya akan update menu dan resepi diet atkin di sini. Atau boleh tengok Instagram saya

atkin_anna

untuk resepi dan menu dan progres saya. 

Jom sihat sama-sama!