Followers

Me

My photo
Saya Ummi Ana, Pengedah Sah Shaklee No ID 1210215. Jemput like page saya di facebook dan instagram. Sebarang pertanyaan bolehlah Whatsapp 01124121834 atau email hazliana.nurul@yahoo.com Terima kasih singgah di blog saya.
Before you read my posts, please forgive me for my bad grammar. And inconsistent pronoun, for sometimes I use "aku" and sometimes I use "saya", it depends on my mood and the post. Some of them are in English and some in Malay language. And the pictures in this blog mostly from google images. Btw, thanks for stopping by here.

2014-05-07

Malunyaaaaa

Al kisahnya hari ni aku berazam nak jumpa doktor gigi, nak tanya pasal braces. Dah berapa kali asyik tunda je, dah nak habis belajar pun ni. Harini klinik ENT tak ramai patient, so habis awal sikit.

Biasalah kot sebelum jumpa doktor gigi, kita akan gosok gigi dulu. Sebab aku malas nak balik rumah untuk gosok gigi dan datang balik hospital, aku bawak je berus n ubat gigi ke hospital. Habis je klinik ENT, doktor pon dah balik, aku mulakan projek memberus gigi. Tengah syok2 berus gigi boleh plak doktor datang balik ke klinik sebab tertinggal spek. Aku dah cover2 dah gosok gigi, tutup2 pakai tangan, konon taknak bagi doktor nampak. Haha.

Ingatkan doktor nak terus keluar la tanpa cakap apa2, tetiba doktor boleh plak tanya aku,

"Nurul, minus kamu berapa (dia tanya power spek aku)?"

Dah la time tu mulut aku penuh buih2, aku try nak jawab tapi takut terkeluar lak buih2, so aku buat tanda isyarat je tunjuk 2 jari. Nasib bek ada kawan aku yg tolong cakapkan kat doktor. Aku tak sure pastu doktor cakap apa pasal spek aku pastu dia terus balik. Hahaha, punya lah nak cover malu sampai lupa minus aku. Patutnya minus 4. Sorry doc, sy ter tipu sikit hari ni..

Alahai doktor, kan aku dah malukan diri sendiri..

No comments: